23 Ağustos 2015 Pazar

KORKMA İNSANCIK KORKMA - Turgut Özakman




Annesiz babasız  sadece Tiya Eleni ile birlikte hayata tutunan her şeyi Rum Eleni’den öğrenen küçük afacanın maceralarını anlatan bebekliğinden beri hep yanında olan ilklerin hepsini Tiya Eleni’den öğrendi ve günden güne öylesine bağlandı ki  bu bağ öylesine bir bağ değildi çevresindekiler fark ediyor fakat çocuktur azcık büyüsün bıkar vazgeçer diyordular  yanılıyordu. 

Eleni onun için birçok şeyi ifade ediyordu bütün ilkleri paylaştığı zamanın büyük çoğunluğunu birlikte geçirdiği ona gerek öğrettikleriyle gerekse destekleriyle hayatının vazgeçilmezi olmuştu. Her  tatilde birlikteydiler. Daha doğmadan annesini , bebekken de babasını kaybetmişti okula başlamadan dedesini okul bitince de babaannesini artık Eleni ile yaşıyordular hayatının en zor günlerinden yanında olan Tiya Eleni  onun vazgeçilmezi olmuştu.

 Bu durumun farkına varan büyükbabasının çözümü yatılı askeriye okuluna vermek oldu Tiya onun züleyhası annesi babası idi ve bir gün çocukları gelini ile annesi, babası, ananesi, dedesi, babaannesi , büyükbabası, hepsinin mezarını tek tek  ziyaret etti 1900 -1950  Tiya Eleni’nin   başında  ağlamaya başlayınca oğlu sordu kim bu baba dayımın karısı demekle yetindi çünkü kimse onun annesi, babası, Züleyha’sı , Balkız’ı  olduğunu yaşanmışlıklarını olduğu bilmiyordu . Hayatın en can alıcı noktasında ümidini yitirdiği anda yanında olan tek kişiydi Eleni ve artık oda yoktu.  Sadece yaşanmışlıklarıyla avunup hayata tutuluyordu.

                           Sonu her ne kadar dokunaklı bitse de kitabin konu bütünlüğünü taşımış olması anlatıcının bakiş acısının konuyu ifade etme tarzının farkı kitaba farklı bir boyut katmış, okunalısı bir kitap.

     İyi okumalar..

TURGUT ÖZAKMAN
KORKMA İNSANCIK KORKMA

Kitap Yorumcunuz : Handan G.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Follow on Facebook

KitapYorumcunuz